Be Kobe, stay in Osaka, walk like crazy

Kobe 12/5

Perjantaina piti mennä aamulla virkeinä Minoon puistoon katsomaan vesiputousta ja laitettiin herätys jopa kahdeksaksi!

….vaan ei herätty silloin, kun vähän väsytti!

Myöhäiseksi venyneen herätyksen jälkeen päätettiin kävellä Umedan asemalle, josta lähdettiin junalla Kobeen. Asunto-Umeda-asunto-väli tulee tutuksi, kun kävellään se melkein päivittäin! Matkaa on joku reilu puoli tuntia, ja japanilaiset aina hämmästelevät kävelyintoamme. Into loppui tänään, kun jalkoja särkee liikaa. Mutta hei, säästettiin satoja jenejä ja se on terveellistä. Ollaan oltu tosi terveellisiä!

Kun päästiin junalla Kobeen, tavattiin Tainan kaveri Megumi, jonka kanssa käytiin syömässä välipalaa Koben Kiina-korttelissa. Sitten käveltiin vähän lisää vuorelle, jossa oli vanhoja eurooppalaisten rakentamia taloja (vanhempia kuin Suomi) ajalta, jolloin eurooppalaiset kauppiaat ankkuroituvat Koben satamaan. En tiedä, mikä fiksaatio kauppiailla on ollut rakentaa taloja vuoren rinteelle, mutta siinä on ainakin jälkipolville vähän kiipeiltävää. Lämpöä reipas +25, auringonpaistetta ja vuorenrinne = paljon vettä ja silti tuntuu melko kuolleelta. :D

Myöhemmin iltapäivällä otettiin metro Koben satamaan ja mentiin tapaamaan Megumin kaveria Shieä. Pyörittiin satamassa (sekin vanhempi kuin Suomi) ottamassa kuvia, minkä jälkeen mentiin porukalla syömään akashiyakia (Hyogo-prefektuurin takoyaki, eli paistettu kananmuna, jonka sisällä on mustekalaa) ja riisi-naudanliha-konnyaku-sekoitusta, jonka nimeä en nyt muista.

Kobe on kiva kaupunki. Helpompi kuin Tokio ja Osaka, pienempi ja jonkin verran länsimaisempi (koska satama ja aiemmat länsimaiset vaikutteet). Kobessa tuli myös vähän sellainen olo, että olisi kiva asua taas Japanissa. Yritetään Tainan kanssa keksiä tekosyitä muuttaa tänne taas. Jos muuttaisin, tulisin varmaan Kansaihin. Kansain murre kuulostaa kivalta ja täällä olisi vielä aika paljon nähtävää.

Mutta joo, perjantai-illalla Kobe-seura saattoi meidät junalle, ja palasimme takaisin Osakaan, jossa olemme käyneet lähinnä nukkumassa. xD

Osaka 13/5

Vika päivä Osakassa, buhuu. :(

Viimeinen päivä Osakassa meni (yllätys yllätys) kävellessä! Käveltiin Osakan linnalle, jota en ollut vielä nähnyt kertaakaan, minkä jälkeen mentiin syömään konbinista ostettuja eväitä treffisaarelle (saari, jonka nimeä en koskaan muista, mutta jota Taina kutsuu deittisaareksi). Viimeiseksi tallusteltiin asunnolle ja nyt vielä illalla moikataan Seigoa ja Yurikoa Namban asemalla.

Maanantaina minulta kysyttiin, että Osaka vai Tokio, ja vastasin silloin lähes suorilta Tokion. Totesin tosin samaan hengenvetoon, että valinta luultavasti vain johtuu siitä, että olen ollut Tokiossa kauemmin ja tunnen sen paremmin = Tokio on kotoisampi.

Tällä reissulla Osakasta on tullut paljon kotoisampi kuin aiemmin, ja nyt varmaan joutuisin miettimään jonkin verran kauemmin, kumman valitsisin. Varmaan valitsisin silti Tokion, mutta olen vähän sillä kannalla, että jos asuisin vähän aikaa Osakassa, saattaisin valita toisin. Täällä ilmapiiri on rennompi, sää lämpimämpi, meri tuntuu olevan lähempänä, kivoja ihmisiä on paljon ja Kioto-Osaka-Nara-Kobe ovat kivasti lähekkäin ja helposti vierailtavissa.

PS. Oon saanut tähän mennessä jo kaksi kertaa fortune-onnenennustelappusista (voi ostaa temppeleiltä) 大吉, mikä tarkoittaa todella hyvää onnea. Ilmeisesti melko harvinaista. En muista kyllä paljon muuta saaneenikaan noista lapuista kuin pelkkää great good fortunea. :D

Nyt nukkumaan, huomenna on aikainen lento ja tällä kertaa ajateltiin olla myöhästymättä!

Mainokset

Leave a reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s