Osaka-Kioto: ihmisiä, pelaamista, kävelyä ja yöelämää

Kioto 10/5

Keskiviikkona nukuttiin myöhään ja tallusteltiin Tainan kanssa Umedean asemalle reilu puolisen tuntia. Umedan asemalta noustiin Kiotoon lähtevään junaan ja moikkaamaan Jooelia. Terkkuja Jooelille, jos luet blogia!

Pitkästä aikaa oli siis melkein suomenkielinen päivä, vaikka Tainan kanssa tuleekin puhuttua suomeksi mm. japanilaisten naisten korkokengillä kävelystä (en tajua, miksi japanilaiset ostavat liian isoja korkokenkiä, kun ei niillä voi kävellä). Voi olla taas aika ikävää palata Suomeen, kun meidän kivaa pientä salakieltämme ymmärretään.

Sää Kiotossa oli lämmin ja kiva, joten kierreltiin hiukan Gionia ja Kawaramachia (josta löydettiin suosikki tarrakauppamme B-Side Label), kunnes Jooelin saavuttua lähdettiin syömään raamenia. Sen jälkeen jatkettiin kahville, koska alkoi sataa, ja pelattiin kymmenen erää aina yhtä nostalgista Unoa! Varmaan tarpeetonta sanoakin, mutta voitin suurimman osan. xD

Illemmalla noustiin jälleen paluujunaan Osakaan, ja siinä matkalla todettiin, että meillä on vieläkin asunnon jääkaapissa Koyalta ostetut pahat hunajanmakuiset hapanluumut, eli umeboshit. Kutsuttiin siis Seigo ja Ryuuji osille ja mentiin läheiseen baariin, joka vaikuttaa olevan Tainan entinen kantapaikka (kyllä, Tainalla on kantabaareja). Baari oli sellainen kiva pieni huone, vähän kuin Tokion Golden Gai, mutta kerrostalossa.

Baarin pitäjä oli ilmeisesti aiemmin paljon matkaillut mies, joka oli kiertänyt Aasiaa ristiin rastiin, Itä-Eurooppaa ja ties vaikka mitä muita paikkoja (myös Suomen ja Ruotsin). Myös baari oli nimetty 旅人の家 eli ”matkalaisen koti”. Fiilis oli tosi kotoisa, Juteltiin, pelattiin jännää numeropeliä ja no, asiaankuuluvasti juotiin erinäköisiä nesteitä. Ai niin ja syötettiin umeboshit muille. Tehtävä suoritettu!

IMG_4053

Viimeiseksi illalla saatettiin pojat Namban asemalle (poikettiin matkalla vielää hakemaan takoyakia ja ikayakia) ja palattiin kotiin nukkumaan.

Osaka 11/5

Tänään vietettiin koko päivä Osakassa (wuhuu). Kierittiin sängyssä melko pitkään aamulla, kunnes lähdettiin tallustamaan (taas) kohti Umedan asemaa. Umedassa käytiin kaupoilla ja otettiin juna Hattori-Tenjiniin moikkaamaan Tainan tuttavapariskuntaa.

Päästiin tuttavapariskunnan kotona paistamaan takoyakia, tekemään onigirejä ja kirjoittamaan japanilaista kalligrafiaa. Oli hyvää, kivaa ja hauskaa. :)

Illalla päätettiin vielä lähteä kävelemään Tainan vanhoille huudeille Mikuniin ja Jusoon. Eksyttiin lopulta Tainan vanhalle asuinpaikalle Neko Neko guest houselle, jossa ajateltiin ihan vaan käydä ovella pyörähtämässä. Guest housen omistajat kuitenkin palasivat juuri sillä hetkellä kotiin ja tunnistivat Tainan. Mentiin sisälle juomaan mehua ja vaihtamaan kuulumisia kellon tikittäessä jo iltakymmentä. :D Oli aika uskomatonta tuuria osua paikalle juuri sinä hetkenä, kun talon asujat saapuvat kotiin.

Vierailun jälkeen matka jatkui kävellen Jusoon, jossa poikettiin juomassa oluet (tai Taina yuzu-juomat) radan varressa olevassa kulmabaarissa, jonka baarimikon Taina tunnisti. Baarimikko ei varmaan tunnistanut Tainaa, mutta yhtä kaikki tyyppi otti meistä kuvan ja laittoi sen suoraan Instagramiin. Thanks man. Nyt olen jonkun random hepun Instagramissa! Melkein julkkis! (Tainan ilme on siinä kuvassa aika hulvaton)

Viimeiseksi noustiin junaan ja palattiin takaisin kotiin. Yhyy, hauska Osaka-viikko on kohta päätöksessä. :(((( Sanoin alkuviikosta, että tykkään Tokiosta enemmän, mutta osakalaisten asenne ja kaupungin helppous ovat jotain tosi hienoa. Tykkään.

Huomenna vielä Kobeen ja ylihuomenna vika päivä Osakassa. Haluan tänne takaisin. Haluan muuttaa Japaniin taas. Hups.

IMG_4077

Mainokset

Leave a reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s