NYC: Sinne ja takaisin

Kuten edellisestä postauksesta voi päätellä, päädyimme vaikeuksien kautta New Yorkiin. New Yorkissa mukaan liittyi Hirokin kaveri Yuuka, joten perjantaina meitä oli neljän porukka koluamassa sateista kaupunkia. Otettiin aamupäivällä vesitaksi, jolla päästiin katsastamaan muun muassa Brooklyn Bridge, Vapaudenpatsas ja veneajelun päätteeksi Times Square. Vesitaksin opas oli loistava tyyppi ja meillä on muutama yhteiskuvakin oppaan kanssa, mutta kohteliaisuudesta en nyt laita niitä tähän. Voitte kysellä niitä kuvia sitten reissun jälkeen. :D

Sateisen päivän ilta kului Chelsea Marketissa postikortteja ja muuta hauskaa etsiessä sekä tietenkin syödessä, minkä jälkeen siirryttiin kämpille lätkimään korttia. Kortinpeluu ylittää aina korkeimmankin kielimuurin.

Lauantaiaamuna herättiin virkeinä poutapäivään, ja koska aurinko paistoi, suunnattiin Central Parkiin. Pyörittiin siellä nelistään monta tuntia (ja eksyttiinkin pari kertaa!), minkä jälkeen jakauduttiin kahteen ryhmään. Hiroki ja Yuuka menivät kiertelemään New Yorkia keskenään ja me Tainan kanssa suuntasimme moikkaamaan Tainan Hong Kongin -tuttuja.

Pyörittiin vähän läheisellä ruokafestivaalikadulla, käytiin syömässä thai-ruokaa ja siirryttiin sitten uudelleen Brooklyn Bridgen lähistölle ottamaan valokuvia. Myöhemmin oli luvattu ukkosta ja myrskyä, mutta säästyimme pienellä hiekkamyrskyllä (hiekkaa kyllä oli silmät ja korvat täynnä). Ihan viimeiseksi illalla suuntasimme Tainan ja Jackien (Hong Kong -tuttu) kanssa Korea Towniin, joka oli samalla vähän yleisemmin Asia Town, koska siellä oli japanilaisia ja kiinalaisiakin asioita myynnissä. Enimmäkseen ruokaa. Käytiin muun muassa syömässä japanilaistyylisiä jälkkäreitä, jee.

Kahden turisteilupäivän ja yhden Starbucksissa vietetyn koomapäivän jälkeen aikamme New Yorkissa oli ohi ja lähdimme sunnuntina puoli neljältä aamuyöllä takaisin kohti Chicagoa. Aamuherätys oli superikävä ja jäähyväiset Yuukan ja Hirokin kanssa vielä ikävämmät, mutta selvisimme ehjänä bussiin ja kentälle.

Paluupäivä Chicagossa on ollut aika koomainen, mutta oltiin hitaalla brunssilla aamulla (Tainalle french toast ja mulle amerikkalaisia pannareita nomnomnom) ja sitten etsittiin majoitus laitakaupungilta. Yövytään pari yötä jälleen airBnB:n kautta, mutta tällä kertaa meillä ei ole omaa asuntoa, vaan yövytään yhden asuntoaan tarjoavan ihmisen olohuoneessa. Meidän lisäksi täällä yöpyy toinekin kaksikko Michiganista. Jotenkin tosi rento meno ja mukava hostaaja. Ja ihanat koirat!

Ollaan aika lailla koluttu jo Chicagon keskusta, joten nyt pyöritään reunemmalla ja tehdään uusia suunnitelmia seuraaville päiville. Tänään käytiin syömässä yhdessä ravintolassa lähellä baseball-stadionia, ja ravintolassa oli aika paljon baseball-faneja. En ole varmaan vielä maininnut blogipostauksissani, että Yhdysvalloissa musiikki on tosi kovalla ja se soi kaikkialla. Ravintoloissa, asemilla, kaduilla: kaikkialla on musiikkia. Toisinaan pitää ihan kunnolla huutaakin, että saa puhuttua kunnolla. Ei ole mikään hirveä ihme, että amerikkalaisia pidetään kovaäänisinä, koska täällä pitää oikeasti korottaa ääntä voidakseen keskustella.

Ai niin, ja tippikäytäntö on vähän hämmentävä. Onneksi yleensä kuiteissa on ohjeelliset tipit, tai sitten meillä on ollut joku apuna tippejä laskemassa. Tippaaminen on tosi randomia, kun tuntuu, etteivät täällä asuvatkaan aina oikein tajua sitä.

Lopuksi vielä sellainen pointti Yhdysvalloista, että täällä on tosi vaikea tuntea itseään ulkomaalaiseksi. On aika vaikeaa yrittää kysellä ihmisiltä paikallista ruokaakaan, kun täällä erilaiset etniset ruuat ovat tavallaan paikallisia. Kaikkea löytyy afrikkalaisesta ruuasta meksikolaiseen ja se näkyy myös katukuvassa. Ajattelin, että aasialaiset ystävämme erottuvat joukosta länsimaissa, mutta Yhdysvalloissa kukaan ei erotu joukosta. Väki on niin kirjavaa, että kuka hyvänsä tuntuu sulautuvan joukkoon. Yksi päivä Tainalta ja minulta kysyttiinkin, että ”Are you from LA?”

Los Angelesista vai. Joo. Miksi ei!

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “NYC: Sinne ja takaisin”

Leave a reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s