Matka ilman määränpäätä

Viime viikon maanantai-iltana starttasin matkan kohti tuntematonta. Ei suunnitelmaa, ei etukäteen varattua majoitusta eikä edes matkaseuraa. Tarkoituksena oli tehdä virkistäytymisreissu Kansain suuntaan, koska Saitamassa kaikki tuntui pysähtyneeltä. Kaikilla muilla oli siis suunnitelmia alkuviikolle, ja meinasin kuolla tylsyyteen.

Yksinkertainen ratkaisu oli yöbussi Kiotoon Ikebukuron asemalta. Bussipysäkki oli pirullisen vaikea löytää, mutta varasin onneksi riittävästi aikaa. Lähdin siis heti illalla töiden jälkeen Tokioon, jotta varmasti ehtisin puoli yhdeltä yöllä lähtevään bussiin,

Bussipysäkin löydyttyä seitsemän tunnin matka Kiotoon sai alkaa. Yöbusseissa on vaikea nukkua, joten aamulla saavuin enemmän tai vähemmän kuolleena Kioton asemalle.

Ensimmäinen vilkaisu ympärille yllätti täysin. Ei yhtään vanhaa rakennusta, vaan suuri lasinen asemarakennus ja ympärillä lisää uusia rakennuksia. Tämäkö on se historiallinen Kioto, ajattelin suunnatessani aseman lähellä sijaitsevalle hostellille.

IMG_1470Hostelli osoittautui tosi kivaksi paikaksi. Otin siis huoneen makuusalista ja menin sitten yhteiseen tilaan tekemään suunnitelmaa Kiotossa kiertelyyn.

Yhteisessä tilassa törmäsin saksalaiseen tyttöön ja espanjalaiseen poikaan, joiden kanssa aloin jutella Kioton suunnitelmistani. Kävi ilmi, että kaksikko oli tullut myös yöbussilla Kiotoon, ja mikä kaikkein erikoisinta, kyseinen kaksikko oli ollut muutama vuosi sitten vaihdossa Ruotsissa. Ilmeisesti jollain pohjoismaisella yhteisymmärryksellä päätimme lähteä kiertämään Kiotoa kolmistaan, ja sille tielle minä sitten jäin. Tarkoitus oli olla Kiotossa päivä tai pari, mutta päädyin lopulta olemaan kokonaiset kolme päivää ja kolme yötä. Parivaljakko oli loistavaa seuraa: huumori oli sarkastista, seikkailunhalua löytyi ja kaikki järjestyi mukavasti.

Tässä vähän kuvia niiltä kolmelta päivältä, jotka pyörimme ihastelemassa Kioton ihmeitä. Aseman seutu tosiaan on moderni, mutta kun ottaa bussin kauemmas, löytää vanhoja temppeleitä ja kaunista luontoa.

Imperial Palace

IMG_4155 IMG_4162 IMG_4166 IMG_4171 IMG_4190Kultainen temppeli Kinkakuji

IMG_4210Geishojen Gion

IMG_4251 IMG_4254(ei tosin nähty yhtään geishaa/maikoa, vaikka tällä alueella oli suurimmat mahdollisuudet spotata kyseinen ihmistyyppi)

Nijijo castle

IMG_4314 IMG_4316 IMG_4319 IMG_4327Arashiyama

IMG_4361 IMG_4364 IMG_4388 IMG_4399 IMG_4431 IMG_4435 IMG_4454 IMG_4479 IMG_4484Arashiyama on sen verran siisti paikka, et jos koskaan menette Kiotoon, niin menkää sinne. Kuvistakin varmaan näkee, mutta kannattaa silti kokea myös itse jos suuntaa koskaan niille nurkille.

Ginkakuji – hopeatemppeli

IMG_4506 IMG_4509Kissakahvilan kyltti + random temppeli, jonka nimeä en muista

IMG_4530Harmittavasti kahvila oli kiinni, mutta tienviittana toimivien rattaiden ympärillä oli kyllä ihan riittävästi kissoja vaikka kahden kahvilan tarpeisiin.

IMG_4536Inari-vuori

IMG_4541kioto4 kioto5kioto6Kamerasta loppui tässä vaiheessa akku, joten kuvauksellisesti kaikkein vaativimman paikan kuvaus piti hoitaa puhelimella. Vähän harmi sinänsä, sillä Inari-vuori satoine torii-portteineen (punaiset portit) oli tosi siisti paikka sekin. Itse asiassa Kiotossa suosittelen lämpimästi Arashiyaman lisäksi kiipeämään myös Inari-vuorelle. Ihan huipulta tosin ei näe maisemia, mutta alempaa näkee ja portit ovat illan hämärtyessä jollain selkäpiitä karmivalla tavalla kauniita.

Osaka

Kun tiistai, keskiviikko ja torstai oli tullut kulutettua kokonaan Kiotossa, suuntasin perjantaina aamupäivästä Osakaan. Minun piti lauantaina olla yhden aikoihin takaisin Higashimatsuyamassa Saitamassa, koska olin varautunut tekemään töitä lauantaina. Töitä ei tosin ollut, mutta en tiennyt sitä etukäteen, joten tulin hiukan liian aikaisin takaisin Kansain alueelta. Aikaa Osakan kiertelyyn oli siis vain yksi vajaa päivä, jonka käytin aika tehottomasti hotellin etsintään, syömiseen ja Nambaksi kutsutun kaupunginosan kiertelyyn.

Osaka on vapaamielisempi kaupunki kuin Tokio, mutta asemakaava on paljon vaikeammin hahmotettavissa ja suunnistaminen paikasta toiseen vie aikaa. Arvostan myös Tokion vihreyttä sen jälkeen, kun näin Osakan, mutta voi olla, etten vain löytänyt päivän aikana oikeisiin paikkoihin. Joka tapauksessa, Osakasta jäi nuorekas kuva värikkäine junineen, seinineen ja valoineen.

Tapasin myös hostellilla amerikkalaisen pojan, jonka kanssa kävin syömässä okonomiyakia läheisessä ruokapaikassa (koska syöminen yksin on tylsää) ja sitten kiertelimme vielä lähiseudulla loppuillan. Kun yritän tehdä matkaa yksin, eksyn aina jotenkin johonkin seuraan. Ei sinällään haittaa, mutta Osakassa olisin voinut kierrellä vähän yksiksenikin.

IMG_4545 IMG_4547 IMG_4549 IMG_4551 IMG_4553 IMG_4554 IMG_4557 IMG_4574 IMG_4575 IMG_4585 IMG_4588Muut kuulumiset ja uudet vaihtarit

Reissusta palaamisen jälkeen olin lähinnä töissä, töissä ja töissä, kunnes maanantaina uudet vaihtarit saapuivat ilostuttamaan elämäämme.

Ja minulla on oikeastaan vain yksi juttu sanottavana meidän uutukaisista vaihdokkaistamme: mahtavaa porukkaa!

Olen auttanut japanilaisia tutoreita kaikenlaisissa jutuissa, joten olen siinä samalla tutustunut uusiin vaihtareihin paremmin kuin muut vanhat kurpat. On kiva, kun tässä vaihtarierässä tuli paljon eurooppalaisia ja muutenkin länsimaalaisia, joten tunnelma on ihan eri kuin keväällä, kun vaihtarit olivat lähinnä kiinalaisia. Kiinalaisia on paljon tälläkin kerralla, mutta kiinalaisetkin vaikuttavat tosi hellyyttäviltä tapauksilta.

Myöhemmin ehkä tästä uudesta vaihtarierästä vielä lisää, koska huomenna suuntaamme Kawagoeen ja muutenkin tulee varmasti vietettyä paljon aikaa uusien ihmisten kanssa.

Tässä kaikki tältä erää. Kuulemisiin!

Mainokset

Leave a reply

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s